Home » Home » 15th Kopaonik XCup 2019

15th Kopaonik XCup 2019

Otvorena je registracija i zvanicna stranica za 15th Kopaonik XCup 2019. Ovo je donekle jubilarna 15. godina organizacija od strane Paraglajding kluba Golija iz Raske. Ovaj klub je godinama rastao kako u takmicarskom, tako i u organizacionom pogledu, pa iza sebe ima pregrst organizacija svetskog ranga, od kojih se posebno izdvajaju Svetski kup 2013. i Evropsko prvenstvo 2014. Svaka ocena organizacije od strane celnika svetskih vazduhoplovnih asocijacija je bila u vek nakpozitivnija! Pored ovih takmicenja, klub je organizovao pregrst Drzavnih prvenstava u obe discipline, Predsvestkih kupova i Drzavnih prvenstava drugih nacija.

U takmicarskom pogledu, klub je poslednjih 7-8 godina dominantan u srpskom paraglajdingu osvajajuci mnogo ekipnih i pojedinacnih titula Drzavnog prvaka i Liga Srbije.

Kopaonik XCup je prerastao u jedno od prepoznatljivijih takmicenja u svetu i regionu, kako zbog terena, tako i zbog organizacije. Sam Kopaonik XCup je naslednih Raska Opena, pa ce klub odlucio da od ovog malog jubileja u naziv stavlja i redni broj takmicenja (iako je bilo godina u kojima je klub organizovao i vise takmicenja) kao prikaz iskustva, kvaliteta i kontinuiteta.

15th Kopaonik XCup 2019 zvanicna stranica

Registracija