Home » Home » Antidoping agencija u paraglajdingu

Antidoping agencija u paraglajdingu

Po prvi put u istoriji paraglajdinga, desilo se da antidoping agencija poseti jedno takmičenje i zatraži uzorke urina radi provere takmičara. To se desilo na upravo održanom Državnom prvenstvu u preciznom sletanju u Raškoj.

Komisiju antidoping agencije su činila dva člana, doktora, koji su želeli da provere dva takmičara, za šta im je organizator obezbedio sobu radi lakšeg i bržeg rada. Takmičari su izvlačeni nasumično, tako što je u vrećicu ubačeno brojeva koliko je bilo i takmičara, da bi organizator, kao logistika celom postupku, izvukao dva broja iz vrećice.

Inače, naši posetioci iz antidoping agencije su bili izuzetno prijatni i raspoloženi ljudi, jer imaju puno iskustva u radu sa sportistima. Vazduhoplovni savez Srbije ima u obavezi da uradi dve antidoping provere godišnje, u svim sportovima. Troškove analiza snosi VSS, a ljudi iz Antidoping agencije su nam preneli da test košta blizu 100.000,00 rsd, što uopšte nije mala svota za saveze kao što je naš.

Pogledajte listu zabranjenih supstanci: PRAVILNIK I LISTA ZABRANJENIH SUPSTANCI ZA 2016

 

 

One thought on “Antidoping agencija u paraglajdingu

  1. Fibonacci says:

    Sreća pa su neki od naših najboljih i najstarijih pilota ili prestali da lete ili otišli u emigraciju.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Paragliding Serbia Team

Poštovani piloti, sve što želite objaviti, posavetovati ili bilo šta uraditi za dobrobit ovog sajta i naše zajednice, možete poslati na e-mail serbiaparagliding@gmail.com i mi ćemo vam izaći u susret. Ovo je sajt svih nas pa se tako i ponašajte!!! Dobri letovi

Pretraga postova po datumu

February 2018
M T W T F S S
« May    
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728