Home » Home » Ekspedicija Nepal

Ekspedicija Nepal

Nepal… ta reč svakog čoveka asocira na nešto različito. Samim tim i potvrđuje da je to zemlja puna egzotike, prirodne lepote, duhovnosti… i još mnogo čega. Zbog svih tih svojih lepota, kvaliteta, kontrasti i ko zna čega još, privlači svake godine milione turista širom sveta. U Nepalu verovatno u svakom trenutku ima državljana svih država sveta, a da pritom oni nisu tamo trbuhom za kruhom, već turistički. Ono što je zadesilo Nepal u prethodnom periodu pogodilo je emotivno čitav svet, pa tako i naš paraglajderski. Mi smo tamo imali bazu u gradu Pokhara, na jezeru Phewa, koje je prepuno turista, uglavnom iz Kine. Verovali ili ne, tamo se dnevno letelo oko 500 tandem letova, što znači da je bilo i posla za paraglajderiste. Nekolicina pilota iz Srbije je uspelo da dodje do kompanija koje organizuju tandem letove, pa su ostajali po nekoliko meseci. Najlepše od svega je to što su tamo zarađivali i za život, a neki su čak uspeli i da donesu neki dinar. Uglavnom njima je najbitnije da su videli čari i lepote, slobodan sam reći, najegzotičnije zemlje na svetu.

Nadamo se da će Nepalci uspeti brzo da izađu iz ruševina uzrokovanih zemljotresima i da će obnoviti sva uništena kulturna blaga. Najbolje ćete osetiti Nepal ako pročitate članak koji je napisao naš pilot Dušan Arsevič Dutko, objavljen u Travel magazinu.

Travel magazin – Katmandu, Nepal u meni

A evo i videa koje nam je Dutko podario iz Nepala.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Paragliding Serbia Team

Poštovani piloti, sve što želite objaviti, posavetovati ili bilo šta uraditi za dobrobit ovog sajta i naše zajednice, možete poslati na e-mail serbiaparagliding@gmail.com i mi ćemo vam izaći u susret. Ovo je sajt svih nas pa se tako i ponašajte!!! Dobri letovi

Pretraga postova po datumu

February 2018
M T W T F S S
« May    
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728