Home » Home » Ovo je već istorija!!!

Ovo je već istorija!!!

Protekle sedmice održana su dva tradicionalno izuzetno jaka takmičenja u Evropi, Državno prvenstvo Poljske i Mađarske (Tolmin, Lijak – Slovenija) i Državno Italije (San Miro, Suello – Italija) kod poznatog jezera i grada Como. Oba takmičenja su obeležile neobične stvari.

Na Državnom prvenstvu Poljske i Mađarske pobedu je odneo reprezentativac Slovenije Dušan Orož, ali kako… Izdominirao! Na takmičenju je bilo četiri uspešna taska, a Dušan je pobedio na sva četiri. To i nije neko iznenađenje da je u pitanju neko manje takmičenje, ali na Državnom ovih zemalja, gde su bili Michal, Mariusz, Mate Nagy, Rach, braća Vyparina (mada su leteli Peak4), Sokach i još nekoliko top pilota iz Poljske, Mađarske i Slovenije, ovo je zaista velika pobeda Oroža. Mada da su bili Đuro, Tilen, Jošt, Molek… u svakom slučaju bi izgledalo drugačije 🙂

OVDE možete pogledati sve o Državnom prvenstvu Poljske i Mađarske

Na Državnom prvenstvu Italije standardno veliki broj najboljih svetskih pilota, medju kojima i legenda Luca Donini i njegov sin Nicola Donini, jedan od najperspektivnijih mladih pilota na svetu. Mladi Nicola odlično započinje takmičenje i pobeđuje na prva dva taska, dok je njegov otac Luca odmah iza njega, jer taskove završava na podijumu, odmah iza Nicole. Medjutim Nicola pada sa koncentracijom u poslednja tri taska, završava ih između 10. i 15. pozicije, dok iskusni Luca ne varira i završava zadatke u prvih pet. To mu je donelo više bodova od sina u drugom delu takmičenja, tako da je uspeo da ga stigne, ali ne i prestigne. Luca i Nicola Donini (otac i sin) su završili takmičenje sa istim brojem bodova (3574) i tako podelili prvo mesto. To je izuzetna retkost da dva pilota imaju isti broj bodova, još na pobedničkoj poziciji, još otac i sin… izgleda da je neko od gore umešao prste 😀 Mišljenja sam da je stariji bio srećniji, jer je osećaj ponosnog oca napravio tu malu razliku. Kapa dole majstorima iz porodice Donini.

Ovde možete pogledati sve o Državnom prvenstvu Italije