Home » Home » Pre Euro & Hungarian Open 2015, Kruševo (Makedonija) – TASK 2

Pre Euro & Hungarian Open 2015, Kruševo (Makedonija) – TASK 2

Posle nekoliko dana lošijeg vremena, konačno dan za pravu trku. Trening dan smo leteli samoinicijativno i bilo je OK, prvi takmičarski dan kiša, bez mogućnosti za kvalitetnije letenje, drugi trka prekinuta 5 minuta posle početka zbog CB-a, mada je imalo argumenata uraditi to i pre.

Treći dan konačno sunce ujutru. Na poletištu opuštenija atmosfera, task napravljen 59km, spremamo se. Srpski tim se konsultuje, razmenjuju se mišljenja i taktike. Na startnom cilindru većina pilota pod bazom i kreće se. Ja po grebenu izlazim napred, očigledno da drugi nisu gazili speed jer sam na samom startu bio 4.-5. Vlajko odmah iza mene, tu je i mali Martin, koji leti neki Icaro i nije konkurentan, pa brzo zaostaje. Međutim naš brat Martin je sam, malo prema dolini, ali najviši. Na kraju grebena penjemo slabo, Martin dolazi iznad nas, ali uvidevši da je slabo, kreće sam napred preko Bučina. Vrlo brzo i grupa kreće, vrti se na nekoliko mesta, ali najbolje pronalazi Martin malo ispred. Tu dolazimo kod njega i ujedno sustižemo njegovu prednost.

Antraks je leteo kroz dolinu i uopšte ga nisam video. Gledajući kasnije na 2D, video sam da mu nije uopšte išlo preterano dobro, ali dok smo se mi mučili oko Bučina, on je izvrteo bazu i posle toga dugo bio sam u prednosti.

Od Bučina Vlajko kreće Antraksovom rutom, ja i 2 Booma10 i jedan Enzo2 krećemo pravo na tačku, dok Martin i nekolicina idu sredinom. Nalazimo stub pred tačkom, niski smo, ali dobro penje. Prilazi još par pilota ispod, a među njima i Željko, koji napušta stub i odlazi sam napred, ali nisko. Antrax prolazi para stotina metara iznad nas jer je izrteo veliki oblak malo istično od nas. Željko pronalazi termal i većina pilota odlazi prema njemu, dok ja krećem pravo, jer mi se učinilo da imam termal na ruti. Tako je i bilo, odličan termal, prati me jedan Boom. Antrax se ispred nas davi i već smo u najboljoj poziciji. Boom je 200m ispod mene, ali u tom trenutku niotkuda prilazi Vlajko. Izvrteo je veliki oblak kao i Antrax i ja i brat Vlajko suvereno držimo čelo trke sa prednošću od par stotina metara visine.

Odlično idemo prema pretposlednjoj tački, vrtimo dobar stub, piloti dolaze ispod nas, Antrax se davi po padini… Overavamo tačku i idemo prema Bitolju. Prvi smo, ali nas sustižu na jednom slabijem termalu dva Booma 10. Gledamo da im pobegnemo i u tome uspevamo. Opet smo prvi, visoki, potrebna visina do gola -90m, ali preskačemo termale, jer neki slobodni letač vrti baš na tački. Očekujemo da ne moramo da popravljamo visinu, jer je poslednji glajd skroz niz vetar, već vidim sebe i Vlajka na prve dve pozicije. Međutim minus visine raste, tako da moramo da vrtimo na tački. Onaj stub je slab, dok vidimo veliki broj pilota koji je 2-3km iza nas, ali u bazi. U trenutku kada nas pristižu ostali piloti imamo +130m i krecemo sa njima u foto finiš. Ali… loša linija na putu ka golu i na nekih 3km smo skoro na zemlji. Vlajko ne uspeva da se izvadi, dok ja i najbolji mađarski pilot ovde, vrtimo nešto i uz driftovanje se približavamo cilju. Malo ispred se vadi i Žeki i on uspeva da stigne do gola.

U golu od srpskih pilota Martin, Žeki, Rika, Stević, Šomi, Zoki Raška i Dutko.

Velika šteta za mene i Vlajka, video sam nas na prva dva mesta, ali sticajem okolnosti to se nije desilo. Ali izlazimo pozitivni iz ovoga, jer ovako se pobeđuju trke. SUTRA JE NOVI DAN!

REZULTATI