Home » Home » PWC Superfinale Task 1 izvestaj

PWC Superfinale Task 1 izvestaj

Juce je odrzana i prva trka Superfinala, koju je nas Vlajko dobro zapoceo, ali ne tako dobro i zavrsio. Od samog starta, Vlajko je krenuo silovito i vodio je trku prema prvoj okretnoj tacki, ali se posle toga izgubio i na kraju nije dosao do cilja. Sta i kako se desavalo ispricao nam je u telefonskom razgovoru.

“Bio sam nervozan od samog starta. Superfinale, takmicenje, prva trka… Dobro sam se snalazio pred otvaranje cilindra, konstantno sam drzao dobru visinu, ali sam 3min pred otvaranje starta morao da “popravim opremu”, pa sam izgubio nesto visine za sami start, zato sto sam morao da napustim termal.

Startujem ipak solidno. Ispred nas se sprema kisica, pa preskacem termal na kome su skoro svi ostali. Idemo napred ja i Jasen, mada je njegova linija bolja. Nekolicina ide mojom rutom, nekolicina Jasenovom. Na njihovoj liniji je odlican termal, pa se ta grupa ujedno formira i kao vodeca. Na mojoj ruti preskacem jedan solidan termal jer ocekujem kisu, pa jurim ka nekim kumulusima ispred, dok ostali ostaju da zavrte. Ubrzo se nalazim skoro na sletanju. U tom trenutku mislim da sam bio poslednji ili bar medju njima. Svi su visoko….

Uspevan da se povadim sa zemlje, ali moja nervoza postaje sve veca zbog situacije u kojoj sam. Letim sa pilotima koji mi ne odgovaraju stilom, jurcam da stignem… Svi piloti idu malim grebenom prema sledecoj tacki, sto je malo duza, ali sigurnija ruta. Ja se odlucujem direktno preko doline, u nadi da popravim sebi poziciju, ali bezuspesno… Ponovo sam na zemlji, imam sletiste pored puta, ali ne zelim tako lako da se predam. Kazem sebi: “Presao si pola sveta zbog ovoga, nema lake predaje!” Imam visine da preskocim jedno brdasce i udjem u sledecu dolinicu u kojoj nema puta, ali se nadam da tamo nadjem i termal. Ne uspevam u tome….

Pesacio sam 3h do puta… kao da sam bio u sauni, sa glajderom od 25kg… uplasio sam se da ne kolabiram… bilo je bas bas naporno…. popio sam dva kokosa, a kasnije kuci navalio na vodu, hranu i tusiranja, samo da mi se telo povrati… moram doooobro da se odmorim od ovoga…”

TASK 1 FOTOGRAFIJE

Jutros je nebo potpuno zatvoreno, videcemo da li ce biti taska. Obavestavacemo vas o svemu!