Home » Home » Slobodna edukaciona liga Srbije – PRIJAVA

Slobodna edukaciona liga Srbije – PRIJAVA

Malo smo se uspavali kao medvedi u zimskom periodu, ali glad za letenjem raste kako se približavaju meseci potencijalne aktivacije termike na našim prostorima. Tako i mi sa našim rekreativnim takmičenjem počinjemo da pripremamo stvari lagano, kako bismo spremni dočekali prve dane za prelete.

Novosti u vezi sa Slobodnom edukacionom ligom su da će se u glavnom odboru takmičenja, pored Predraga Dudića i Vladimira Bačanina, naći i Marko Milutinović Kaktus, iz razloga što nam je bila potrebna raketa sa severa, da budemo ravnopravni 🙂

Resili smo da pored Kopaonika (tu spadaju i Hodževo i Golija), ove godine za takmičenje koristimo i Rajac i Vršac, kao veoma popularna letilišta u Srbiji. Takođe smo voljni da afirmišemo i ostala letilišta u Srbiji, naravno ako imaju realnog potencijala za prelete, a da pritom ispunjavaju uslove iz Pravilnika. Konkretno mislimo na prilaz startu, odnosno put. Ako put nije dobar, lokalni piloti mogu organizovati transport do starta terenskim vozilima. Poenta je kao što pravilnik kaže, da svako može lako doći to poletišta. Takođe ćemo najverovatnije za kraj sezone ići na Suvu planinu, kao šlag na tortu. Suva je jedan izvanredan greben dug 40-tak kilometara, koji radi do kasno u jesen… ali o tome kada dodje vreme. Za početak ćemo pripremiti jedinstveni fajl sa okretnim tačkama, gde ćemo ujediniti tačke sa Kopaonika, Novog Pazara, Rajca i Vršca, a za nove terene ćemo ubacivati naknadno u isti fajl, o čemu ćete biti blagovremeno obavešteni.

Biranje narednog letilišta za trku ćemo određivati svi zajedno, tako da članovi glavnog odbora imaju po jedan glas, dok piloti koji su učestvovali na poslednjem tasku glasaju, pa koje poletište bude imalo najviše glasova, dobija dva glasa. To znači ukupno 5 glasova (sa glavnim odborom). To ćemo lepo objasniti i u pravilniku. Takođe vas molimo da nam date sugestije za pravilnik ako mislite da nešto treba promeniti, jer je ovo takmičenje svih nas.

ROK ZA PRIJAVE NE POSTOJI!!!

Najbolje je da se svi zainteresovani prijave što pre, jer ćemo formirati Viber grupu radi lakše komunikacije i ostale logostike oko takmičenja. Kako se ko bude prijavljivao, ubacivaćemo ga na grupu.

Pošto ćemo trke organizovati vikendom, dovoljno je da prijavu pošaljete najkasnije do srede do 24h pre narednog taska, kako biste bili ubačeni u protokol takmičenja.

Prijavu možete skinuti OVDE

Prijavu poslati na krsmaigor@gmail.com

Uskoro očekujemo i majicu, koja će biti sintetickog materijala (aktivan veš). Na to smo se odlučili uzajamnim usaglašavanjem da je XC pilotu potrebna baš takva majica iz mnogo razloga, a prvenstveno zbog brzog sušenja iste na telu. Model će biti kao majica sa Kopaonika iz 2019. (ko je bio ima je 🙂 ), dok ćemo se za boju odlučiti kada nam dizajner pošalje idejno rešenje. U glavnom biće top, bar mi tako mislimo 🙂 Majica nije obavezna, a takođe ako vam se svidi možete naručiti i za familiju 🙂 Mi ćemo formirati cenu sa proizvođačem na 50 komada, ali to neće biti limit. Napraviće se toliko komada koliko vi naručite do određenog roka.

Puno sreće, zdravlja i uspeha u 2019. vama i vašim porodicama, takođe bezbroj kilometara i bezbednih sletanja. Vidimo se uskoro na brdu i naravno…. Rokamo!!!